2431036511 Ιακωβάκη 13, Τρίκαλα thamanou@otenet.gr
hero image
 
Διαθρεπτική επισήμανση  τροφίμων


 

Αφορά την χημική και μικροβιολογική ανάλυση των δειγμάτων με αναλύσεις για τον προσδιορισμό όλων των στοιχείων που απαρτίζουν τον διατροφικό πίνακα.
Μικροβιολογικός έλεγχος πλήρης (ελέγχεται η παρουσία ή όχι παθογόνων μικροβίων και εφαρμόζεται σε τρόφιμα)
Περιλαμβάνει: ΟΜΧ Αναερόβια, Εντεροβακτήρια, Κολοβακτηρίδια, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Clostridium p., Listeria m., Ζύμες-μύκητες, Salmonella sp. ή άλλα ανά περίπτωση
Χημικός έλεγχος   Περιλαμβάνει: pH, υγρασία, αλάτι, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακε

 
     
     
 
 
Ολικές αφλατοξίνες
(B1, B2, G1, G2)


 

Οι αφλατοξίνες είναι τοξικοί μεταβολίτες που παράγονται από aspergillus flavus ή Α. parasiticus μέσα και πάνω στα τρόφιμα και τις κτηνοτροφές . Η εμφάνιση των αφλατοξινών επηρεάζεται από ορισμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες και, ως εκ τούτου, η έκταση της μόλυνσης ποικίλει με τη γεωγραφική θέση, τις γεωργικές και αγρονομικές εφαρμογές, και την ευαισθησία των προϊόντων στη μυκητιακή εισβολή στις περιόδους πριν τη συγκομιδή, της αποθήκευσης, ή/και των περιόδων επεξεργασίας. Η συνειδητοποίηση του ότι η απόλυτη ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται ποτέ έχει οδηγήσει πολλές χώρες στην προσπάθεια περιορισμού στην έκθεση στις αφλατοξίνες με την επιβολή ρυθμιστικών ορίων στα προϊόντα προοριζόμενα για τη χρήση ως τρόφιμα και ως κτηνοτροφές.
Bio-Shield total ES είναι ένα τεστ ELISA που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση Ολικής Αφλατοξίνης  σε  σιτηρά, μπαχαρικά, δημητριακά και ζωοτροφές

 
     
     

 

 

 
Βασικός έλεγχος ελαιολάδου


 

Οξύτητα (Η οξύτητα αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για τη ποιοτική αξιολόγηση του ελαιολάδου και καθορίζει την εμπορική του αξία.)
Νοθεία (παρουσία / απουσία σπορέλαιων)
Υπεροξείδια (Τα υπεροξείδια είναι χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από την επίδραση του οξυγόνου στο ελαιόλαδο. Η οξείδωση μπορεί να είναι ενζυματική ή χημική)
Κ232 (Η σταθερά Κ232 μας δείχνει κατά πόσο το ελαιόλαδό μας έχει αποθηκευτεί σε κατάλληλες ή ακατάλληλες συνθήκες.)
Κ270 (Από την άλλη, η σταθερά Κ270 δείχνει πόσο φρέσκο είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί ένδειξη της γνησιότητάς του.)

 

 

 

 
Μέλι


 

  • Έλεγχος Γλυκόζης και Φρουκτόζης στο μέλι
  • Έλεγχος περιεκτικότητας σε Σακχαρόζη
  • Μέτρηση της Αγωγιμότητας
  • Υπολογισμός της υγρασίας
  • Μέτρηση pH
  • Υπολογισμός HMF & Διαστάση
 

 

     
     
 
 
Μέτρηση πρωτεΐνης σε τροφές


 

Η μέθοδος Kjeldahl ή πέψη Kjeldahl στην αναλυτική χημεία είναι μια μέθοδος για τον ποσοτικό προσδιορισμό του αζώτου που περιέχεται σε οργανικές ουσίες συν το άζωτο που περιέχεται στις ανόργανες ενώσεις. Χρησιμοποιώντας μια εμπειρική σχέση μεταξύ της περιεκτικότητας σε άζωτο Kjeldahl και της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη είναι μια σημαντική μέθοδος για την ανάλυση πρωτεϊνών.
Μέτρηση του ποσοστού πρωτεΐνης που περιέχεται σε συμπλήρωμα διατροφής είτε σε άλλου είδους τρόφιμα π.χ Ζωικής προέλευσης, σπόρους κ.α

 
     
     

 

 

 
Γάλα


 

Χημική και μικροβιολογική ανάλυση

  • pH
  • Λίπος
  • Πρωτεΐνες
  • Λακτόζη
  • Προστιθέμενο Νερό
  • ΣΥΑΛ
  • αντιβίωση
  • ΟΜ